2006 р. Втрачені пам’ятки сакральної архітектури Львівщини

Рисунок 1903 р. за „Місійна книжечка”. Джерело: Пам’ятки України, 2006 р., № 3, с. 33.

Папортно. Церква Успения пр. богородиці

Дерев’яна церква, яку в 1888 році збудував майстер Степан Мельничок з Риботич, відомий своєю прекрасною церквою в Головецьку-Долішньому (збереглася дотепер). Належала до латинізованого типу сакральних споруд. Складалася з прямокутних рівношироких нави й бабинця та вужчого вівтаря. Обабіч вівтаря містилися прямокутні захристії. Наву й бабинець покривав двосхилий дах, а вівтар – трисхилий, гребінь якого був піднятий на ту саму висоту, що й гребінь даху нави. Над кожним обсягом з даху виростали сліпі восьмерики (над навою – більший) з шоломовими банями. Бані над вівтарем і бабинцем вінчали маківки, а над навою височів ажуровий ліхтар з маківкою. Піддашшя не було, лише при західній стіні бабинця вхід до церкви прикривав похилий дашок, спертий на чотири колони. Знищена в 1945 році під час розмежування кордону між СРСР і Польщею.

Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – С. 136.