Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла збудована у 1791 р. – дерев’яна. У 1877 р. прибудована дерев’яна дзвіниця. Шанована ікона божої матері – за переказом, з монастиря [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 935 – 937]. Церква св.Михаїла існувала в 17 ст.; її кам’яна будівля була розібрана ще перед 1672 р. В 18 ст. (у 1740..1759 рр.) на її місці влаштували дерев’яну (з дубу) церкву на кшталт костелу, крита гонтою. Дзвіниця нова збудована окремо від церкви (візита 1748 р.). Братство затверджене в 1750 р. Нова дерев’яна церква збудована в 1785 – 1790 рр. – одноверха дерев’яна споруда з дубу. В 1847 р. її заново ошалювали і покрили залізом. В 1877 р. прибудована дерев’яна дзвіниця. Є шановані ікони: Богоматір (на обороті св.Ян Непомук), св.Варвара [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12].