Михайлівка с

Історичні адміністративні поділи

Містечко Михалпіль згадується з кін. 16 ст. На поч. 17 ст. надане магдебурзьке право [Українська РСР. Адміністративно-територіальний устрій на 1 січня 1967 р. – К.: Політвидав, 1969 р.; Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].

Указ Президії ВР УРСР від 7 березня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: село Михалпіль іменувати село Михайлівка і Михалпільську сільську Раду — Михайлівська.

Указ Президії ВР УРСР від 8 квітня 1946 р. « історичних найменувань та уточнення і впорядкування існуючих назв сільрад і населених пунктів Кам’янець-Подільської області»: Михалпільський район, відповідно до назви його центру, іменувати Михайлівський.

Довідка у Вікіпедії:

Кам’яний замок засновано в кін.16 ст., його рештки зберігались на поч.19 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Хмельницька область. – К. : ГРУРЕ, 1971 р.].