Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Фото Романа Федіка (опубліковано 20.11.2019 р.)

Дерев’яна церква збудована у 1788 р. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 940 – 941]. Церква св.Михаїла відома з 1731 р. В 1740 р. – триверха дерев’яна споруда, крита соломою. В 1748 р. – крита гонтою. В 1759 р. вже була ветхою, в 1789 р. – дуже ветхою. Нова одноверха дерев’яна споруда збудована в 1800 – 1801 рр. Розміри її 6.5:3 сажені (13.8:6.4 м). В 1830 р. на місці старої дерев’яної дзвіниці збудована нова (перший ярус кам’яний, другий дерев’яний). В 1875 р. зроблено до церкви іконостас. [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 167 – 169].