Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Розмір зображення: 800:632 піксел

Грибівці. Церква св. арх. Михайла, 1904 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 181.

Грибівці Мукачівський район

Церква св. арх. Михайла. 1904. (УПЦ)

У середині XVII ст. село мало власну церкву і священика. У 1692 р. грибівську церкву згадують як філію бобовищанської. У 1733 р. згадують стару дерев’яну церкву св. Михайла з двома малими дзвонами, яка стояла здавна. У 1915 р. в селі ще стояла дерев’яна церква, збудована 1762 р. На початку XX ст. до села Грибівці приєднали поселення Воротницю, і населення стало близько 300 осіб.

Теперішню муровану церкву вкрили дахом і встановили хрест над вівтарем у 1900 р. Спорудили її з 1898 по 1904 р. зусиллями тодішнього куратора Івана Ґлаґоли, який кілька разів їздив до Америки і все зароблене віддавав на спорудження храму.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 181.