Церква Преображення

Церква Преображення

Розмір зображення: 800:600 піксел

Преображенська церква та дзвіниця 1776 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Дерев’яна церква Преображення 1777 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 104].

Церква Преображення 1776 р. (дерев.) і дзвіниця 1776 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Церква розташована в центрі села, не на головній вулиці. Дзвіниця розташована в позиції А3. Спостереження М.І.Жарких, 29.06.1989 р.

Довідка на сайті