2009 р. Тюремна камера – музей

В. Михалькевич, м. Городня

Дата: 20.05.2009

У виставково-інформаційному центрі «Забуттю не підлягає» Городнянського історико-краезнавчого музею до Дня пам’яті жертв політичних репресій створена експозиція тюремної камери для утримання політичних в’язнів. Це є продовженням експозиції про боротьбу за незалежність України відомого політичного діяча сучасності Героя України Левка Лук’яненка.

Як відомо Левко Григорович народився в 1927 році на Городнянщині. У Городні в 1978 році вдруге судили великого патріота України. Вперше його судили за політичну діяльність на Львівщині, де Левка засудили до смертного покарання. Потім вирок був змінений на 15 років увязнення.

З урахуванням думок Л. Лукяненки і створена експозиція тюремної камери для утримання політичних в’язнів.

Слід зазначити, що подібного виставково-інформаційного центру який розповідає про політичних в’язнів на Чернігівщині не має.

Джерело: “Високий Вал”