Каїри с

Історичні адміністративні поділи

Махно Є.В. Розкопки могильника і поселень поблизу с.Каїри. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1961 р., т. 10, с. 131 – 154.

Телегін Д.Я. Сліди епіпалеоліту та неоліту на нижньому Подніпров’ї. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1961 р., т. 10, с. 164 – 196.

Елагина Н.Г. Новое позднескифское городище на нижнем Днепре. – Краткие сообщения Института археологии АН СССР, 1962 г., т. 89, с. 62 – 64.

Махно Е.В. Раскопки могильника в с.Каирах в 1954 г. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1955 г., т. 5, с. 46 – 48. [Могильник давньоруського часу]

Зіневич Г.П. Матеріали до вивчення антропологічних особливостей черепів з Каїрського могильника 11 – 13 ст. – Матеріали з антропології України, 1960 р., т. 1, с. 98 – 102.