Церква богородиці

Церква богородиці

В церкві с.Голдовичі в іконостасі на іконі празників був підпис: “Antony Lisicki m.Rohatynski”. Цей Антоній Лисицький працював на поч.18 ст. [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 143].

Церква розташована в центрі села на головній вулиці. Вівтарем вона орієнтована на схід. Головний вхід на обійстя – з півдня. Дзвіниця (дерев.) розташована на південний захід від церкви (в позиції А3). Каплиця (дерев.) розташована на південний схід від церкви (в позиції А2). Спостереження М.І.Жарких, 6.07.1989 р.