Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Церква зруйнована [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 155].

с. Циків.

Мостиський.

Церква св. арх. Михайла. 1925.

Найдавніші відомості про церкву походять з 1507 р. Існують згадки і про монастир в селі. У 1670 р. церква отримала привілей від короля Михайла Корибута Вишневецького. У 1867 р. була зведена мурована церква на місці давнішої дерев’яної, згаданої в документах 1803 р. як стара. Воєнні події першої світової війни знищили село і церкву. У 1925 (1928) р. споруджена існуюча мурована церква (архітект Станіслав Маєрський з Перемишля). Це хрещата в плані одноверха будівля, увінчана низькою шоломовою банею на восьмибічному барабані середхрестя.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1540.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 424.