Церква Різдва богородиці

с. Биків.

Мостиський.

Церква Різдва Пр. Богородиці. 1 пол. XX.

Найдавніші відомості про церкву походять з 1507 р. Ерекційну грамоту парафія отримала у 1772 р. від власника села Адама Юзефа Мнішка. Існуюча вже у 1803 р. дерев’яна церква на дубових стендарах, відновлювалася у 1880р. На її місці перед 1911 р. зведено нову муровану однобанну церкву, знищену у першій світовій війні. У 1918 р. була збудована тимчасова дерев’яна каплиця. Розроблений у 1928 р. архітектом Яковом Рудницьким проект нової мурованої споруди двічі відхилявся у 1928 та 1935 pp. польською владою. У 1936 р. дороблений архітектом Євгеном Нагірним проект затверджений і в кінці 1930-х pp. споруджена хрещата в плані одноверха церква, увінчана на середхресті грушастою банею на світловому восьмибічному барабані. З 1956 по 1989 р. церква стояла зачиненою.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1540.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 29, справа № 1989.