Борщівський район

Кудринці с

Кудринці с

За адмін.поділом 16 ст. Кам’янецький повіт 16 ст.

За адмін.поділом 19 ст. невідомо

За адмін.поділом 20 ст. Борщівський район

Коментар: розташоване на правому березі Збруча; на лівому березі Збруча є село такої ж назви Кам’янець-Подільського району Хмельницької області – це один населений пункт, розділений кордоном областей по Збручу.

Правобережна частина (Горішні Кудринці) вважалась містечком, лівобережна (Нижчі або Дольні Кудринці) – селом. Піп згадується в 1530, 1542, 1565, 1583 рр. В 1653 р. біля села стояв кіш татарського хана [СКУ, с. 289 – 292].

Перша згадка: 1493 р. [СКУ, с. 289]. Згадується з 1672 р. [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.] – до Сіцінського автор довідки не заглядав.

Село розташовано на р.Збруч.

2010 р. План на космічному знімку Google
Краєвиди проти с.Милівці
Краєвиди проти с.Милівці (+)
Краєвиди
Краєвиди (+)
Замок 17 ст. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток]. 	Замок (руїни) 16 ст.…
Замок (+)
Церква Покрови в містечку на правому березі Збруча згадується з 1740 р. – дерев’яна ветха [СКУ, с. 289 – 292]. 	Церква на правому березі Збруча:…
Церква Покрови (+)