Церква Різдва богородиці

Розмір зображення: 800:529 піксел

Церква 1739 р. (дерев.) і дзвіниця 18 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 62].

Церква та дзвіниця 1739 р. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною держави” № 442 від 6.09.1979 р.].

Дерев’яна церква Різдва богородиці 1739 р., майстер Федір Брегінь; в 1841 р. перероблена, майстер І.Росошка [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 109].

Церква Різдва богородиці 1739 р. (дерев.) та дзвіниця 1739 р. (дерев.) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Церква розташована на цвинтарі на околиці села. Вівтарем вона орієнтована на схід. Дзвіниця розташована на південний схід від церкви (в позиції А2). Спостереження М.І.Жарких, 14.08.1990 р.

Довідка на сайті

Довідка на сайті