^Республіка Крим

Судак м

Судак м

Розмір зображення: 800:532 піксел

Верховна Рада Кримської АРСР постановами від 19 липня, 24 жовтня та 26 грудня 1991 року внесла в адміністративно-територіальний устрій республіки такі зміни: у Судацькому районі віднесла місто районного підпорядкування Судак до категорії міст республіканського підпорядкування; ліквідувала Судацький район; підпорядкувала: Веселівську, Грушівську, Дачнівську, Міжріченську, Морську, Сонячнодолинську сільради та село Краснокам’янка Щебетовської селищної Ради Судацькій міській Раді.

Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 3 – 7 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених місць України” № 878 від 26.07.2001 р.].

Руины монастыря на горе Перчем (3.02.2014)

Сосновий Бір с
Сосновий Бір с
Історичне населене місце; дата заснування/першої згадки 19 ст. [Постанова Кабінету міністрів УРСР “Про затвердження Списку історичних населених…
Новий Світ смт (+)
Багатівка с
Багатівка с
Веселе с
Веселе с (+)
Ворон с
Ворон с
Громівка с
Громівка с
Дачне с
Дачне с (+)
Краснокам’янка с
Краснокам’янка с
Лісне с
Лісне с
Миндальне с
Миндальне с
Міжріччя с
Міжріччя с
Морське с
Морське с (+)
Перевалівка с
Перевалівка с
Прибережне с
Прибережне с
Сонячна Долина с
Сонячна Долина с
Холодівка с
Холодівка с
Краєвиди
Краєвиди (+)
Архітектурно-історичний заповідник “Судацька фортеця” (філія Національного заповідника “Софія Київська”) [Постанова Кабінету міністрів України №…
Фортеця (+)
Церква на північний схід від фортеці
Церква на північний схід від фортеці (+)
Фонтан. Знаходиться в селищі Уютне. Пам’ятка архітектури 16 – 19 ст. 	Джерело: Памятники истории и культуры УССР. – К.: Наукова думка, 1987 г., с.…
Різьблений блок (+)
Руїни монастиря в ур.Димитраки
Руїни монастиря в ур.Димитраки (+)
ПАРАСКЕВЫ ЦЕРКОВЬ, Х в. Находится к северо-западу от ворот Генуэзской крепости. Судя по фундаменту и кладке стен, сооружение несколько раз…
Церква св.Параскеви (+)
Знаходиться в селищі Уютне. Пам’ятка архітектури 19 ст. 	Джерело: Памятники истории и культуры УССР. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 302.
Кірха (+)
Судак. Церковь Покрова Пресвятой Богородицы, Свято-Покровская церковь 	Дата постройки: Между 1820 и 1830. 	Адрес: Украина, Автономная Республика…
Церква Покрови (+)
Особняк поч.20 ст.
Особняк поч.20 ст.
Земська лікарня
Земська лікарня
Пам’ятник знаходиться в парку на вул.Леніна. Споруджений в 1950 р. 	Джерело: Памятники истории и культуры УССР. – К.: Наукова думка, 1987 г., с.…
Пам’ятник В.І.Леніну
Знаходиться на Холмі Слави. 	Поруч знаходиться пам’ятник землякам, які загинули у Великій Вітчизняній війні. Збудовано 1966, 1974 рр., скульптор…
Братська могила радянських воїнів і жертв фашизму 1941 – 1944 рр. (+)
Знаходиться при в’їзді до міста з північного боку. Збудований в 1969 р. Автор А.Мешков. Пам’ятник являє собою 15-метровий обеліск із нержавіючої…
Пам’ятник радянським воїнам-визволителям
Бронзовий бюст бригадира виноградарів М.Д.Князевої встановлено в 1961 р. Скульптор Л.Смеречинський. Пам’ятник знаходиться на вул.Леніна. 	Джерело:…
Бюст двічі Героя соціалістичної праці М.Д.Князевої