^Матеріальна культура

Теракоти

Теракоти

Вкладені елементи

Теракотова статуетка Деметри (IV ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 487.
Деметра
Півфігура Деметри з Ольвії. III ст. до н. е. Теракота. Висота 18,5 см. Археологічний музей АН УРСР. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.: Мистецтво,…
Півфігура Деметри (+)
Голова Деметри 	Греція. 4 ст. до н.е. 	Теракота. Висота 8 см. 	Ольвія. 	Національний музей історії України (Київ), інв. № Б-3-2831. 	Література: …
Голова Деметри (+)
Голова Афіни 	Греція. 4 ст. до н.е. 	Теракота. Висота 4.5 см. 	Ольвія, знахідка 1936 р. 	Національний музей історії України (Київ), інв. № Б-3-2832.…
Голова Афіни
Кібелла з левеням на колінах з Ольвії. Мала Азія. III ст. до н. е. Теракота. Висота 23,8 см. Київський історичний музей. 	Джерело: Античне…
Кибела з левеням на колінах (+)
Тронна Кибела, 1 пол. 3 ст. до н.е. Теракота. 	Джерело: Gold der Steppe: Archaeologie der Ukraine. – Schleswig: 1991, S. 196.
Тронна Кибела
Статуетка Кібели (IV ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 488.
Тронна Кибела
Статуетка Кібели (IV – III ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 542.
Тронна Кибела
Маска силена з Ольвії. IV ст. до н. е. Теракота. Висота 10,5 см. Музей Ольвійського заповідника АН УРСР. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.:…
Маска силена
Орел з Ольвії. II-III ст. н. е. Теракота. Висота 25,5 см. Археологічний музей АН УРСР. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.: Мистецтво, 1977 р., № 151.
Орел
Танагрські теракотові статуетки (4 – 3 ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 421.
Статуетки
Теракота із зображенням вчителя з учнем (V ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 441.
Учитель з учнем
Керамічний олтар (3 ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 455.
Олтар