Матеріальна культура

Кераміка

Кераміка

Література про кераміку Ольвії в «».

Чорнофігурний кілік 	Греція. 6 – поч. 5 ст. до н.е. 	Кераміка. Висота 8.5 см, діаметр отвору 14.7 см. 	Ольвія. Розкопки Л.М.Славіна, 1937 р. …
Чорнофігурний кілік (+)
Чорнофігурна гідрія 	Греція. кін. 6 ст. до н.е. 	Кераміка. Висота 15 см. 	Ольвія. Розкопки Б.В.Фармаковського, 1905 р. 	Національний музей історії…
Чорнофігурна гідрія
Червонофігурний лекіф 	Греція. 4 ст. до н.е. 	Кераміка. Висота 9.6 см. 	Ольвія. 	Національний музей історії України (Київ), інв. № Б-5361. 	Джерело:…
Червонофігурний лекіф (+)
Ваза у формі голови жінки 	Греція. 5 ст. до н.е. 	Кераміка. Висота 16.5 см. 	Ольвія. 	Національний музей історії України (Київ), інв. № Б-5373. …
Ваза у формі голови жінки
Кришка червонофігурної лекани 	Греція. 4 ст. до н.е. 	Кераміка. Діаметр 18.1 см. 	Ольвія. 	Національний музей історії України (Київ), інв. № Б-5357.…
Кришка червонофігурної лекани (+)
Кубок. 	Вторая половина VI в. до н. э. Хиос. 	Глина. Высота 10 см. 	Ольвия. Дар А.Л.Бертье-Делагарда в 1900 г. 	Одесский археологический музей, инв.…
Келих
Чернофигурная гидрия. 	530 – 520 гг. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 25 см. 	Подарена А.Л.Бертье-Делагардом как найденная в Ольвии в 1901 г. …
Чорнофігурна гідрія (+)
Чернофигурная амфора. 	510 – 500 гг. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 25 см. 	Поступила в 1905 г. как найденная в Ольвии. 	Одесский археологический…
Чорнофігурна амфора (+)
Чернофигурная чаша. 	Конец VI в. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 9,5 см. 	Поступила в 1899 г. как найденая в Ольвии. 	Одесский археологический…
Чорнофігурна чаша (+)
Амфора. 	Конец VI – начало V вв. до н. э. Восточное Средиземноморье. 	Глина. Высота 52,5 см. 	Поступила в 1963 г. из раскопок Ольвии. 	Одесский…
Амфора
Краснофигурная амфора. 	Первая четверть V в. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 34 см. 	Ольвия. Дар Л.И.Курис в 1901 г. 	Одесский археологический…
Червонофігурна амфора
Краснофигурная гидрия с изображением стрелка из лука. 	Вторая половина V в. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 36 см. 	Ольвия. 	Одесский…
Червонофігурна гідрія (+)
Чернофигурный лекиф. 	Конец VI – начало V в. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 18 см. 	Из раскопок Ольвии 1923 г. 	Одесский археологический музей,…
Чорнофігурний лекіф (+)
Червонофігурний лекіф
Гидрия греко-египетского типа. 	Середина – третья четверть III в. до н. э. Александрия Египетская. 	Глина. Высота 31,5 см. 	Поступила в 1899 г. как…
Гідрія греко-єгипетського типу
Краснофигурная амфора. 	IV в. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 16 см. 	Ольвия. Из коллекции Гугеля. 	Одесский археологический музей, инв. № 26609. …
Червонофігурна амфора (+)
Амфора-пелика. 	Конец IV – II в. до н. э. Аттика. 	Глина. Высота 36,8 см. 	Поступила в 1901 г. как найденная в Ольвии. 	Одесский археологический…
Амфора-пеліка
Фигурный сосуд в виде головы коня. 	IV – II вв. до н. э. 	Глина. Высота 20,6 см. 	Поступил как найденный в Ольвии. 	Одесский археологический музей,…
Фігурна посудина у вигляді голови коня (+)
Чернолаковый одноручный кувшин. 	III – II вв. до н. э. Аттика (?). 	Глина. Высота 41,8 см. 	Поступил как найденный в Ольвии. 	Одесский…
Чорнолаковий глечик
Лагинос. 	III – II вв. до н. э. Александрия Египетская. 	Глина. Высота 21,7 см. 	Поступил в 1899 г. как найденный в Ольвии. 	Одесский…
Лагінос
Краснолаковая ваза. 	I в. до н. э. – I в. н. э. Пергам. 	Глина. Высота 12 см. 	Куплена как найденная в Ольвии в 1900 г. 	Одесский археологический…
Червонолакова ваза
Ваза у формі бюста Деметри 	Греція. 1..2 ст. н.е. 	Кераміка. Висота 22 см. 	Ольвія, знахідка 1917 р. 	Національний музей історії України (Київ),…
Ваза у формі бюста Деметри (+)
Фигурный сосуд. 	Первые века нашей эры. 	Глина. Высота 16,5 см. 	Поступил в 1895 г. как найденный в Ольвии. 	Одесский археологический музей, инв. №…
Фігурна посудина (+)
Фигурный сосуд. 	Первые века нашей эры. 	Глина. Высота 13 см. 	Поступил в 1897 г. как найденный в Ольвии. 	Одесский археологический музей, инв. №…
Фигурный сосуд. 	Первые века нашей эры. 	Глина. Высота 14,5 см. 	Поступил в 1893 г. как найденный в Ольвии. 	Одесский археологический музей, инв. №…
Фігурна посудина
Аск з зображенням комастів з Ольвії. Самос. VI ст. до н.е. Глина. Висота 13,5 см. Київський музей західного та східного мистецтва. 	Джерело: Античне…
Аск з зображенням комастів (+)
Лекіф чорнофігурний з зображенням вершників з Ольвії. Аттіка. VI ст. до н.е. Глина. Висота 18 см. Одеський археологічний музей АН УРСР. 	Джерело:…
Лекіф чорнофігурний (+)
Кратер чорнофігурний з зображенням воїнів з Ольвії. Аттіка. VI ст. до н.е. Глина. Висота 27 см. Одеський археологічний музей АН УРСР. 	Джерело:…
Кратер чорнофігурний (+)
Амфора червонофігурна з зображенням Ніки із Ольвії. V ст. до н. е. Глина. Висота 35 см. Одеський археологічний музей АН УРСР. 	Джерело: Античне…
Амфора червонофігурна (+)
Голова негра (фрагмент вази) 	Греція. 1 ст. до н.е. .. 1 ст. н.е. 	Кераміка. Висота 8 см. 	Ольвія, знахідка 1939 р. 	Національний музей історії…
Голова негра