^Матеріальна культура

Скульптура

Скульптура

Література про скульптуру Ольвії в «».

Вкладені елементи

Присвятна стела ситонів з Ольвії. II ст. до н. е. Мармур. Висота 33,7 см. Археологічний музей АН УРСР. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.: Мистецтво,…
Присвятна стела ситонів (+)
Джерело: Gold der Steppe: Archaeologie der Ukraine. – Schleswig: 1991, S. 196.
Бюст Аполона, 4 ст. до н.е.
Скульптурное изображение женской головы. 	I в. до н. э. – I в. н. э. 	Мрамор. Высота 28 см. 	Поступила как найденная в Ольвии. 	Одесский…
Скульптурна голова жінки
Лев з Ольвії. V ст. до н.е. Мармур. Висота 44 см. Херсонський краєзнавчий музей. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.: Мистецтво, 1977 р., № 31.
Лев (+)
Голова Афродіти (?) з Ольвії. Аттіка. Кін. V – поч. IV ст. до н.е. Теракота. Висота 47 см. Археологічний музей АН УРСР. 	Джерело: Античне мистецтво.…
Голова Афродіти (?)
Статуя Артеміди з Ольвії. III-II ст. до н. е. Мармур. Висота 41 см. Археологічний музей АН УРСР. 	Джерело: Античне мистецтво. – К.: Мистецтво, 1977…
Статуя Артеміди (+)
Статуя Гермафродита (III ст. до н.е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 482.
Гермафродит
Мармурова статуя музи (IV ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 483.
Муза
Мармурова голова Ерота (IV ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 484.
Голова Ерота
Голова юнака (III ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 485.
Голова юнака
Статуя Аполлона (IV ст. до н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 532.
Аполлон
Мармурова голова Зевса-Аммона (II ст. н. е., Ольвія). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 534.
Голова Зевса-Аммона