Кропивницький м

Історичні адміністративні поділи

Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету від 7 серпня 1924 р.: перейменувати м. Лисаветград у м. Зінов’євськ і Лисаветградську округу в Зинов’євську округу.

Президії Центрального Виконавчого Комітету СРСР від 5 сересня 1924 р.: переназвати м. Єлісаветград на м. Зінов’євськ і Єлісаветградську округу на Зінов’євську округу.

Верховна Рада України постановляє (14.07.2016, № 1468-VIII): Відповідно до пункту 29 частини першої статті 85 Конституції України, пункту 8 статті 7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» Верховна Рада України постановляє: 1. Перейменувати місто Кіровоград Кіровоградської області на місто Кропивницький. 2. Ця Постанова набирає чинності з дня її прийняття.

Цифрова карта міста: .

«Ленинопад» продолжается (22.02.2014)

В ночь на субботу, 22 февраля, в центре Кировограда снесли памятник Владимиру Ленину, стоявший в Ковалевском парке (бывшее название – парк Ленина).

В Кировограде демонтируют памятник Кирову и переименуют центральную площадь (23.02.2014 г.)

По решению вече на центральной площади Кировограда демонтируют памятник большевицкому деятелю Сергею Кирову, в честь которого город был переименован в 1934 году. Также вече приняло решение о переименовании площади Кирова в городе в площадь Героев Майдана.

Список літератури – на сайті «».