Старе місто

Укріплення Старого міста

Укріплення міста 16 – 18 ст. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Ця сторінка є незавершеною статтею про об’єкт класу «Укріплення». Ви можете допомогти розвитку проекту, якщо надішлете нам для публікації на сайті додаткові описи, бібліографічні дані, посилання на інші ресурси Інтернету, які стосуються даного об’єкту.

Для цього скористайтесь формою зворотнього зв’язку.

Джерело: Пам’ятки архітектури та містобудування України. – К.: Техніка, 2000 р.
Кріпосний міст 14 – 17 ст. (Поштовий спуск) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Турецький міст (+)
Міська брама 16 ст. (вул.Стара Бульварна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р.,…
Міська брама (+)
Вірменські бастіони 16 ст. (вул. Стара Бульварна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав,…
Вірменський бастіон (+)
Башта на броді 16 ст. (вул.Стара Бульварна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Башта на броді (+)
Польська брама
Польська брама (+)
Турецькі бастіони 17 ст. (Поштовий спуск) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р.,…
Турецький бастіон (+)
Оборонительная стена с башней у Верхних Польских ворот (ул. Кузнечная) расположена по кромке верхней террасы и входит в комплекс северо-западных…
Оборонний мур з баштою над Польською брамою (+)
1991 р. Кушнірська башта і оборонний мур. Вигляд із заходу (+)
1991 р. Кушнірська і квадратна башти. Вигляд із заходу
1991 р. Кушнірська башта і Турецький бастіон. Вигляд із заходу (+)
Кушнірська башта 16 ст. (вул.Східна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Кушнірська башта (+)
Гончарська башта 1583 р. (вул.Східна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Гончарська башта (+)
1979 р. 16 травня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 089-25.
1979 р. Долина Смотрича, Кравецька та Гончарська башти. Вигляд з півдня (+)
1979 р. 16 травня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 089-28.
Кравецька башта 16 ст. (вул.Східна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Кравецька башта (+)
Різницька башта 16 ст. (вул.Східна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Різницька башта (+)
Вигляд з півдня [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1986 г., т. 4, с. 166] 	Башта Казематська 1667 р.…
Казематна башта
Укрепления над Русскими воротами (ул. Утесистая) расположены на двух террасах вдоль улицы и повторяют ее направление с юго-востока на северо-запад.…
Укріплення над Руською брамою (+)
Руська брама з баштами (вул.Руська) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с.…
Руська брама (+)