^Старе місто

Польський ринок пл.

Перейменування:

до 1991 р. вживалась назва пл.Центральна;

з 1991 р. вживається назва пл.Польський ринок.

Комплекс забудови Ринкової площі Старого міста, XIII-XVIII ст., м. Кам’янець-Подільський. Зруйнований у 1950-х pp. Передбачено відтворення [Пам’ятки України, 1999 р., № 1, с. 107].

Вкладені елементи

Будинок польського магістрату 16 – 18 ст. (пл.Центральна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.:…
Польський магістрат (№ 1) (+)
Жилий будинок 18 ст. (пл.Центральна, 7) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Житловий будинок (№ 4)
Будинок житловий, XVI-XVII ст., Польський Ринок,4а. Охорон. № 29-ХМ 	Будинок є пам'яткою архітектури місцевого значення (Протокол ОВК від 11.12.84…
Житловий будинок (№ 4а) (+)
Житловий будинок (№ 8)
Вірменський жилий будинок 18 ст. (пл.Центральна, 12) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури…
Житловий будинок (№ 14-16)
Будинок семінарії 1782 р. (пл.Центральна, 18) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що…
Католицька семінарія (№ 18) (+)
Вірменський колодязь 1638 р. (пл.Центральна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956…
Вірменський колодязь (+)
1979 р. 16 травня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 095-22.