Ніжин м

Ніжин м

Розмір зображення: 800:498 піксел

Городище згадане. Перша згадка: 1514 р.; в 1625 р. надано магдебурзьке право [Історія міст і сіл УРСР: Чернігівська область. – К.: ГРУРЕ, 1972 р.].

Місто згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 56].

Первоначальное ядро города Нежина было радиально-концентрическим [ЦГВИА, ф. ВУА, д. 21590, л. 3. План города Нежина, 1803 г.] [Цапенко М. Архитектура Левобережной Украины XVII – XVIII веков. – М.: 1967 г., с. 52].

Цифрова карта міста: .

Пам’ятник Леніну на Чернігівщині приберуть з вулиці (8.01.2014)

Пам’ятник планують перенести за рахунок місцевого бюджету в рамках реконструкції центральної площі м. Ніжин…

У Ніжині мерія перестрахувалася і сама демонтувала Леніна (22.02.204 р.)

Сьогодні, 22 лютого, на Чернігівщині у м. Ніжин з площі біля міської ради прибрали пам’ятник Володимиру Леніну. Пам’ятник з постаменту комунальники знімали за допомогою підйомного крана, після чого завантажили 650-кілограмового бронзового Ілліча у вантажівку і відвезли на зберігання.

Короб Антон Овдіївка – історичне передмістя Ніжина (1.11.2023 р.) [+ фото.]