Ніжин м

Собор св.Миколи

Собор св.Миколи

Розмір зображення: 518:800 піксел

Миколаївський собор 1668 р. (Базарна пл.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 106].

Собор Миколи 1668 р. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Миколаївський собор 1668 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Миколаївський собор 1658 р. (вул.Батюка, 16) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

На іконі “Всіх скорбящих радості” з іконостасу був напис: “Ісписася іконостас сей Васілием Реклінским року 1734 м-ца июна 11 дня”. Другий напис: “Возобновлен сей иконостас киевскими мастерами бр. Григорием [и] Иваном Шатровим 1888 р. августа 28 дня” [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 158].

Ніжин. Собор Миколи, орієнтація вівтаря 63°, до вул.Гоголя – С4. Спостереження М.І.Жарких, 26 серпня 1994 р.

1967 г. Архитектура левобережной Украины
1967 г. Архитектура левобережной Украины (+)
Нежин. Черниговская обл. 	Николаевская церковь (1668) в плане крестовая, с гранеными пятистенными ветвями и четырьмя небольшими квадратными…
1992 р. Пам’ятка козацької слави
Фотогалерея (+)
Київське золотарство представлене повніше, ніж будь-яка інша локальна група. На пам’ятках третьої чверті [17] століття ще відчувається вплив…
Верхня дошка оправи євангелія 1658 р. (+)