2008 р. У селі Більськ відкриють музей городища

Дата: 06.06.2008

Президент благодійного фонду ”Гелон” Володимир Бідуха на двох гектарах землі вже збудував частокіл та оборонні вежі. Взимку цього року йому заборонили будівництво, а землю забрали. Бідуха звернувся зі скаргою до обласної прокуратури. Він доводить, що дозвіл на оренду землі під музей отримав у Більській сільраді законно.

У Більську благодійний фонд ”Гелон” запланував відкриття музею скіфської культури. Для цього фонд викупив будинок у центрі села. У музеї представлять інформацію про історичні дослідження, частину знайдених артефактів.

– Це не такі визначні речі, як золотий перстень з городища чи скіфські прикраси, – говорить президент фонду Володимир Бідуха. – Але будуть елементи кераміки, зброї.