Австрія

За офіційними даними Statistik Austria станом на перше січня 2016 року в Австрії проживало 9 659 людей з українським громадянством, ще кілька тисяч українців мають австрійське громадянство. Нині важко оцінити кількість жителів країни, які мають українське походження, адже з 1772 року міграція українців відбувалась кількома хвилями – це були студенти та втікачі від воєн.

Нині в Австрії діє кілька організацій, які обʼєднують українців, найдавнішу історію має перша українська церква за кордоном – церква святої Варвари у Відні. Довкола неї і донині гуртується багато українців, нині вона стала своєрідним хабом – тут збираються для спілкування, літературних вечорів, майстер-класів, культурних подій, на лекції та зустрічі.

У Австрії наявні численні українські пам'ятки, пам'ятні місця та меморіальні поховання. З найбільш відомих:

Пам’ятник Івану Мазепі, Перхтольдсдорф, Hugo Wolf Gasse, 26, (GPS: 48.114419 16.270272).