Поселення сарматського часу

Добровольский А.В. Золотобалковское поселение. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1953 г., т. 2, с. 56 – 57.

Добровольский А.В. Золотобалковское поселение. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1955 г., т. 4, с. 70 – 71.

Вязьмитина М.И., Фурманская А.И. Раскопки поселения у с.Золотая Балка. – Краткие сообщения Института археологии АН УССР, 1955 г., т. 5, с. 41 – 45.

Вязьмітіна М.І. Поселення біля с.Золота Балка. – Археологія, 1957 р., т. 11, с. 115 – 125.

Добровольський А.В. Розкопки ділянок А і Г та могильника Золотобалківського поселення рубежу нашої ери в 1951 і 1952 рр. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1960 р., т. 9, с. 141 – 165.

Виєзжев Р.І. Роботи на ділянці Б поселення в с.Золотій Балці. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1960 р., т. 9, с. 166 – 175.

Шапошникова О.Г. Дослідження на ділянці В Золотобалківського поселення в 1951 р. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1960 р., т. 9, с. 176 – 179.

Фурманська А.І. Дослідження на ділянці В Золотобалківського поселення в 1952 р. – Археологічні пам’ятки УРСР, 1960 р., т. 9, с. 180 – 190.

Вязьмітіна М.І. Золота Балка: поселення сарматського часу на нижному Дніпрі. – К.: 1962 р. – 238 с.

Вязьмитина М.И. Портретная эмблема из Золотой Балки. – “Ольвия”, К., 1975 г., с. 220 – 244.