Церква св. Петра і Павла

Люблінський воєвода рекомендував православну церкву в селі зруйнувати (лист до Міністерства віросповідань і публічної освіти від 4 грудня 1937 р.).

В 1937 р. село належало до Холмського повіту [Купріянович Г., Рошенко М. Холмщина – минувшина і теперішність. – Пам’ятки України, 1995 р., № 3].

Найдавніші документальні згадки датуються 1441 р. 1 Згадується і у податкових документах 1533-1564 рр. 2 1661р. король Ян Казимир видав грамоту про відновлення церков Холмської єпархії, і повернення їм фундушів. Серед названих церков згадується і місцева. 3 У 1749 р. була зведена нова дерев’яна церква. 4 Ремонтована у 1870 р. 5 З 1875 р. – православна. 29 червня 1906 р. освячена після ґрунтовного ремонту. 6 Зачинена після першої світової війни. Звернення Українського посольського клубу з просьбою про відкриття церкви на час Великодних свят 1924 р. люблинський воєвода не задовільнив. 7 Зруйнована під час акції нищення церков на Холмщині у червні-липні 1938 р. 8

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. Gil A. Prawosławna eparchia Chełmska do 1596 roku. – Lublin-Chełm, 1999. – S. 226; Źródła dziejowe. Tom XVIII. – Warszawa, 1902. – S. 186.

3. Акты издаваемые Виленскою комиссиею для разбора древних актов. Том XXVII. – Вильна, 1900. – С. 327-328.

4. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 585.

5. Там само.