Церква св.Варвари

Церква св.Варвари

Розмір зображення: 800:460 піксел

Вонігово. Учасники весілля біля дерев’яної дзвіниці. Світлина 1939 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 748.

Вонігово

Церква св. великомучениці Варвари. 1931.

Щоб спорудити православну церкву, купили дерево з розібраної хати і ще додали трохи дерева. Церкву почали будувати при головній дорозі, біля школи, у 1926-1927 роках, а організував та очолив будівництво монах Тереблянського монастиря Вікентій (Василь Орос) Коробове склепіння й, очевидно, дахи зробив місцевий майстер Василь Демко.

У північно-західному куті двору поставили одноярусну каркасну дзвіницю з двома дзвонами. Церква перестала діяти після 1945 р. Близько 1960 р. споруду пошкодила блискавка.

Згідно з документами, церкву зняли з реєстрації 22 листопада 1960 р., а в 1961 р. її розібрали і дерево продали Олені Поп та Василю Добопгу.