1862 – 1876 рр. Загальний вигляд з позиції А3

Рисунок Наполеона Орди.

Kaplica św. Józafata. Widok od strony drogi. Kaplica z wyodrębnionym prezbiterium, z sygnaturką; obok drewniana, czworoboczną dzwonnica. 1862 – 1876. Napis: Kaplica Sgo Józefata; Włodzimierz Wołyński — Tradycya wspomina, że siostra Sgo Józefata wybudowała Kaplicę na cześć brata. Włodzimierz. Kaplica Sgo Józefata. S. Józefat Koncewicz urod. 1580. Będąc Arcybiskupem Połockim umęczony został w Witebsku r. 1623. Listop. 12 z rozkazu Biskupa schyzmatyckiego Mełeryusza Smotryckiego – Ciało wrzucone zostało do Dźwiny. Napis na podkładzie: Wołyń Włodzimierz Wołyński, – Kapł. św. Józafata Kuncewicza. Rys. ołówkiem podmalowany akwarelą, 21,4x28,5. III-r.a. 4288 (Teka Wołyń). [Katalog rysunków architektonicznych ze zbiorów Muzeum narodowego w Krakowie. 1. Rysunki Napoleona Ordy / Opracowały Zofia Kucielska i Zofia Tobiaszowa. – Warszawa: Państwowe wydawnictwo naukowe, 1975, Nr. 830]