Церква св. Івана Хрестителя

Вперше церква згадується в документах 1468 р. 1 В податковому реєстрі 1564 р. відзначено “руську церкву зі священиком”. 2 Під час візитації єпископом Феліціаном Во-лодковичем 1741 р. в селі існувала дерев’яна церква з дзвіницею над бабинцем, крита соломою. 3 У 1881 р. вибудовано нову муровану споруду. 4 В цей час церква була філією православної парафії в Пнівні. Зачинена після першої світової війни і зруйнована у 1938 р. під час акції нищення церков на Холмщині. 5

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. Źródła dziejowe. Tom XVIII. – Warszawa, 1902. – S. 185.

3. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, sygn. 772, a. 115.

4. Историко-статистическое описание церкви и прихода в селе Пневно. // ХВЕВ, 1890. № 21. – С. 376-377; ХВЕВ, 1883. № 14. – С. 250.

5. Інтерпеляція посла д-ра Степана Барана до премієр міністра (1938). – Нюйорк, Париж, Сідней, Торонто, 1986. Т. 1. – С. 700-713.

В 1891 р. в селі споруджено муровану каплицю, яка була філією парафії в селі Бусівно [ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 447, аркуш 37]. Знищена під час першої світової війни.