Церква богородиці / св. Івана Золотоустого

Вперше церква Пр. Богородиці згадується у документах 1440 р. в зв’язку з тим, що в цій церкві правив київський митрополит Ізидор, учасник Флорентійської унії. 1 Згадується “руська церква” в податковому реєстрі 1564 р. 2 У 1620 р. священик був учасником Щебрешинського собору духовенства. 3 У акті візитації 1759 р. записано: “дерев’яна, в стінах непорядна, соломою крита. При церкві дзвіниця”. 4 Парафія ліквідована у 1814 р. і тоді ж розібрана церква. 5

1. Ликвидированные приходы и церкви Холмской греко-униатской епархии. Люблинский уезд. // ХВЕВ, 1891. № 15. – С. 220-224.

2. Źródła dziejowe. Tom XVIII. – Warszawa, 1902. – S. 201.

2. ХЦЖ, 1906. 4. 17. – C. 602-604.

3. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, sygn. 772, a. 418.

4. Ликвидированные приходы и церкви Холмской греко-униатской епархии. Люблинский уезд. // ХВЕВ, 1891. № 15. – С. 220-224.