2010 р. На Львівщині палац у Тартакові розпочнуть відновлювати у березні

Дата: 25.09.2010

У березні 2011 року розпочнеться монтаж даху пам’ятки архітектури національного значення – палацу ХІХ століття у Тартакові Сокальського району, що на Львівщині. Про це повідомив концесіонер тартаківського палацу Ігор Новосад під час виїзної наради, котру провів заступник голови Львівської облдержадміністрації Володимир Губицький.

Як повідомили ZAXID.NET у прес-службі Львівської ОДА, концесіонер провів архівно-бібліографічне дослідження, опрацював попередню проектно-кошторисну документацію та підготував концепцію майбутнього використання палацу як культурно-відпочинкового центру. Крім цього, інвестор виконав реставраційне завдання на виведення пам’ятки з аварійного стану та приступив до розробки робочого проекту, що має бути завершений у лютому наступного року.

“Ми домовилися, що розробимо графік виконання всіх робіт по цьому об’єкту з чіткими термінами. Цей документ стане додатком до концесійної угоди”, – додав Володимир Губицький.

Цього ж дня заступник голови ОДА ознайомився зі станом збереження палацу Потоцьких у Червонограді та проінспектував хід реставраційних робіт, які проводяться за кошти держбюджету, на об’єктах Белзького державного історико-культурного заповідника. Крім цього, заступник керівника області оглянув нововиявлену пам’ятку науки та техніки – унікальний млин в Угневі.

Нагадаємо, Львівська ОДА 3 лютого цього року підписала угоду про передачу у концесію палацу 19 століття у с. Тартаків Сокальського району, який є пам’яткою архітектури та містобудування національного значення.