Суботів с

Городище чорноліської культури

Розмір зображення: 800:473 піксел

Городище – пам’ятка археології (9 ст. до н.е. – 4 ст.) [Постанова Кабінету міністрів України № 928 від 3.09.2009 р. “Про занесення об’єктів культурної спадщини національного значення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України”].

Городище розташоване на правому високому березі р.Суба. Датується 11 – 8 ст. до н.е.

Граков Б.Н., Тереножкин А.И. Субботовское городише. – Советская археология, 1958 г., № 2, с. 164 – 178.

Л.В.Демченко, В.И.Клочко, В.И.Маничев . – Археометрія та охорона історико-культурної спадщини, 2000 р., вип. 4, с. 29 – 47.

Джерело: Gold der Steppe: Archaeologie der Ukraine. – Schleswig: 1991, S. 62.
План Суботівського городища
Скарб прикрас кіммерійської доби (с. Суботів Черкаської обл.). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 281.
Скарб прикрас
Браслети і ливарна форма чорноліської культури (с. Суботів Черкаської обл.). 	Джерело: Історія української культури. – К.: 2001 р., т. 1, с. 287.
Браслети і ливарна форма