2008 р. У Стрию ніяк не поділять садибу-музей родини Бандерів

Дата: 27.02.2008

Цей рік у Стрию проголошено роком пам’яті Степана Бандери, у зв’язку з цим планується облаштувати садибу-музей родини Бандерів. Про це сьогодні, 27 лютого, ЗІК повідомили у Стрийській РДА.

Зокрема, планується будинок, що на вул. Львівській, передати у власність товариства «Садиба-музей родини Бандерів», яке діє у місті. Таке рішення має затвердити сесія районної ради.

Також у будинку Бандерів планують відкрити музей. Але це питання не може бути вирішено, оскільки не визначено власника будинку. Він розміщений на території міста, але належить до комунальної власності територіальних громад району.

«Музей не може бути відкритий, оскільки у селі Воля Задеревацька є садиба-музей Степана Бандери. Головна мета – зробити музей у Волі Задеревацькій більш привабливим для туристів», – зазначають у райдержадміністрації.

У цьому році на реставрацію музею у Волі Задеревацькій з районого бюджету планується виділити 100 тис грн.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»