Церква св.Михаїла

Церква св.Михаїла

Сокирниця

Церква св. арх. Михайла. 1921, 1970-і.

Церква св. арх. Михайла. 1998. (УПЦ)

Дерев’яну православну церкву, вкриту дерев’яною дранкою, почали будувати на кошти селян у 1921 р. стараннями Михайла і Антона Сабадошів та Стефана Фречки за священика о. Олексія.

Землю під будівництво дали Ганик і Митряк. Головним майстром був Олексій Сабадош. Через кілька років церкву збільшили на кілька метрів зі східного боку.

Муровану церкву підпільно споруджено довкола дерев’яної у 1970-х роках. Розміри споруди – 25: 9,5 м, висота – близько 15 м. Ікони до іконостаса намалював безкоштовно о. Боршош. Інтер’єр розмальовано за священика Шпільки.

Біля церкви була дерев’яна капличка та дерев’яна дзвіниця. Один дзвін, відлитий 1925 р. у Ф. Еґрі, купили за о. Миколи Плиски, другий виготовила ужгородська дзвонарня “Акорд” у 1938 р.

У 1993 р. розпочали і літом 1998 р. добудували нову цегляну церкву 33 м завдовжки, 12 м завширшки і 31,5 м заввишки, а стару розібрали.

Вели будівництво місцеві майстри Іван Баняс та Іван Васильович Левко, а проект виготовив хустський архітектор Володимир Довганич. 12 сотин землі подарував під церкву Антон Матей, кошти на будівництво зібрали вірники села. До спорудження храму причетний священик Іван Михайлович Левко, куратори Іван Сабадош та Іван Петечел. Іконостас вирізьбив Йосип Довганич.