Церква Різдва богородиці

У 1430 р. в селі вже існувала парафіяльна церква. 1 Місцевий священик Вац перенісся в цьому році до Красного. Наступні згадки походять з податкових документів 1564 р. 2 В записах холмського єпископського суду за 1624 р. згадується місцевий священик Олексій. 3 В актовій книзі Холмського грод-ського суду в записі 1629 р. в списку церков, за які сплачено особливий податок по 1 zł., встановлений 1628 р., згадується і місцева церква. 4 Як свідчить акт візитації 1870 р. єпископа Михайла Куземського, в той час тривало будівництво нової греко-католиць-кої церкви. 5 У 1871 р. на місці давнішої коштом громади і уряду завершене будівництво дерев’яної однокупольної церкви і окремої дерев’яної дзвіниці. 6 Пропала під час першої світової війни або у міжвоєнний період.

1. Площанский В. Прошлое Холмской Руси по архивным документам XV-XVIII ст. и др. источниками. – Вильна, 1899. Т. 1.

2. Źródła dziejowe. Tom XVIII. – Warszawa, 1902. – S. 179.

3. ЦДІА, фонд 201, опис 46, справа 205, аркуш 69а.