Церква св. Симеона Стовпника / св. ап. Петра і Павла / св. Володимира

Перші згадки про церкву датуються 1430 р. 1 Згадується і у податкових документах 1531-1564 рр. 2 У акті візитації 1721 р. єпископа Иосифа Левицького записано, що церква св. Симеона Стовпника дерев’яна. 3 Імовірно, в середині XVIII ст. була збудована нова дерев’яна однобанна церква св. ап. Петра і Павла, про яку в акті візитації 1870 р. єпископа Михайла Куземського сказано, що “дерев’яна, створена на спосіб галицьких церков”. 4 У1871 р. 5 (1875 р. 6) збудовано нову дерев’яну будівлю або ґрунтовно перебудовано існуючу. З 1875 р. – православна. 15 липня 1878 р. після ремонту переосвя-чена на церкву св. Володимира. 7 В 1911 р. вкрита новими ґонтами і помальована ззовні та всередині. 8 Пропала під час бойових дій першої світової війни. 9

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. Źródła dziejowe. Tom XVIII. – Warszawa, 1902. – S. 198.