Церква Вознесіння

Перші згадки про церкву датуються 1620 р. 1 У акті візитації 1721 р. про неї зазначено лише, що вона дерев’яна. 2 Під час регуляції парафіяльної сітки австрійською владою в кінці XVIII ст. приєднана до парафії в Томашеві. У 1864 р. стара дерев’яна церква XVII-XVIII ст. перебудована. 3 З 1875 р. – православна. У 1902 р. на місці старої зведено нову дерев’яну будівлю. 4 Після першої світової війни продовжувала діяти як філія православної парафії в Томашеві. 2 липня 1938 р. цю діючу церкву знищено з наказу повітового старости Вєляновського під час акції нищення церков на Холмщині. 5 Під час другої світової війни в селі діяла відновлена православна парафія. 6

1. Крип’якевич І. Церкви Холмщини і Підляшшя. – Холм, 1944. – С. 45-49.

2. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 780.