1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Сілець (Селець).

Дрогобицький.

Церква Собору Пр. Богородиці. 1700.

Вперше згадки про церкву датуються 1510 р. Між 1669 і 1673 pp. парафія отримала привілей від польського короля Михайла Корибута Вишневецького. В цих роках збудовано дерев’яну церкву, звану королівською, яка занепала коло 1800 р. На переломі 17 і 18 ст. мешканці шляхетського походження утворили свою парафію і у 1700 р. збудували існуючу церкву Втечі до Єгипту Пр. Богородиці. Це тризрубна триверха будівля, завершена трьома шоломовими банями з ковніром на восьмериках (над навою вищим). Іконостас церкви походить з 19 ст. Поряд розташована триярусна дерев’яна дзвіниця стовпової конструкції.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, c. 57, 87, 90.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 314.