Церква Благовіщення

Церква Благовіщення

Розмір зображення: 800:520 піксел

Церква Благовіщення була в 1766 р. Нова споруда збудована в 1810 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7, с. 437; Гульдман В.К. Справочная книжка Подольской губернии. – Каменец-Подольский: тип.губ.правления, 1888 г., с. 504]. Церква Благовіщення збудована у 1710 р. (надпис 25.05.1710 р. на плиті про відновлення церкви) – кам’яна маленька, з дерев’яним верхом. Новий іконостас 1880-х рр. – 1-ярусний [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 896 – 900].

Сатанів. Церква нова на старому місці, орієнтація вівтаря 78°, неподалік від синагоги. Спостереження М.І.Жарких, 27 липня 1995 р.