Подільська губернія

Подільська губернія

Картосхема повітів Подільської губернії

Повіти: 1 – Балтський; 2 – Брацлавський; 3 – Вінницький; 4 – Гайсинський; 5 – Кам’янець-Подільський; 6 – Летичівський; 7 – Літинський; 8 – Могилівський; 9 – Ольгопільский; 10 – Проскурівський; 11 – Ушицький; 12 – Ямпільський.

Довідка у Вікіпедії:

Подільська губернія була утворена на українських землях Речі Посполитої, які увійшли до складу Російської імперії за 2- поділом Польщі (1793 р.). До складу губернії було включено Подільське воєводство (за винятком його південно-західного кута на захід від р. Збруч, який в 1772 р. відійшов до Австрії) та більша частина Брацлавського воєводства (за винятком східної частини, що увійшла до Київської губернії).

Центром губернії було місто Кам’янець-Подільський.

Розподіл поселень по повітах подано за довідником: Крылов А. П. . – Каменец-Подольский: изд.губ.стат.комитета, 1905 г. – 563 с.

Міста

Кам’янець-Подільський м / Кам’янець-Подільський район / Хмельницька область / Україна