Примітки

1. Дашкевич Я. Хам чи Яфет: В’ячеслав Липинський і українська революція // В’ячеслав Липинський – історико-політологічна спадщина і сучасна Україна. – Київ; Філадельфія, 1994. – С.61.

2. Білас Л. В’ячеслав Липинський – історик // Там само. – С.34.

3. Похилевич Л. Сказания о населенных местностях Киевской губернии… – К, 1864. – С. 362, 736.

4. Криштопа І. Русалівка. Посібник з історичного краєзнавства. -Полтава, 1993. – С.20 (машинопис).

5. Весь Юго-Западный край: Справочная и адресная книга по Киевской, Подольской и Волынской губерниях. – К.,1914. – С.628.

6. Нарис історії Уманщини (з найдавніших часів до 60-х років XX ст.): Монографія. – К, 2001. – С. 86.

7. Державний архів Черкаської області (далі – ДАЧО). – Ф. 756. – Оп. 1. – Спр. 6. – Арк.153.

8. Монтрезор А. Адам Рокицький (некролог) // Хліборобська Україна. – 1924-1925. – Кн.5. – С.386.

9. Список населенных мест Киевской губернии / Изд. Киевского губернского статистического комитета. – К., 1899. – С. 1639.

10. ДАЧО. – Ф.756. – Оп. 1. – Спр. 3. – Арк. 238 зв.

11. Монтрезор А. Адам Рокицький (некролог). – С.386.

12. Там само. – С.388.

13. Деякі з тих переказів дійшли до нашого часу. Так, Микола Васильович Горкун твердить, що А.Рокицький на своїх конях доїжджав з Умані до Русалівки (відстань 50 верстов) за годину.

14. Гирич І. В’ячеслав Липинський у світлі його листування за дореволюційних часів // Український історик. – 1999. – ч.2-4. – С. 111.

15. Криштопа І. Русалівка. – С.21.

16. ДАЧО. – Ф. 756. – Оп. 1. – Спр.4. – Арк.301.

17. Липинський В. Листи до братів-хліборобів: Про ідею і організацію українського монархізму // Твори: Політологічна секція. – Київ; Філадельфія, 1995. – Т. 6. – Кн. 1. – С.72.

18. Там само. – С. 74.

19. Липинський В. З епістолярної спадщини: Листи до Д.Дорошенка, І.Кревецького, Р.Метика, О.Назарука, С.Шелухіна / Упоряд. ТОсташко, ЮТерещенко. – К., 1996. – С.47.

20. Центральний державний історичний архів України в м. Києві. -Ф.1235. – Оп.1. – Спр.604. – Арк.161,164.

21. Інститут рукопису Національної бібліотеки України ім. В.І. Вер-надського. – Ф. 1. – № 42754. – Арк.1-1 зв.

22. Липинський В. З епістолярної спадщини. – С.47.

23. Там само. – С.48.

24. Гирич І. В’ячеслав Липинський у світлі його листування за дореволюційних часів. – С. 113.

25. Гирич І. В’ячеслав Липинський у довоєнний час: (у світлі листування з культурними діячами України) // В’ячеслав Липинський: Історико-політологічна спадщина і сучасна Україна. – С.145.

26. Липинський В. Листи до братів-хліборобів. – C.43.

27. ДАЧО. – Ф.756. – Оп.1. – Спр.2. – Арк.133.

28. Липинський В. Україна на переломі. 1657-1659: Замітки до історії українського державного будівництва в XVII-ім столітті // Твори: Історична секція. – Філадельфія, 1991. – Т. 3. – С.5.

29. Гирич І. В’ячеслав Липинський у довоєнний час: (у світлі листування з культурними діячами України). – С. 147.

30. Назарук О. В’ячеслав Липинський (5.IV.1882 – 14.VI.1931) // Нова зоря. – 1931. – № 45. – 21 черв.

31. Див.: Листи Осипа Назарука до В’ячеслава Липинського // Липинський В. Архів. – Філадельфія, 1976. – Т. 7 – С. 146.

32. Дашкевич Я. Хам чи Яфет: В’ячеслав Липинський і українська революція. – С.61.

33. Зокрема Любові Григорівни Білецької, 1907 р.н.