1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Розсохи (Росохи).

Старосамбірський.

Церква Різдва Пр. Богородиці. XV – XVI.

Існуюча мурована церква збудована з пласких каменів на вапняковому розчині в суміші з товченою керамікою та деревним вугіллям у XV – XVI ст. (дослідник Іван Могитич датує її другою половиною XIII ст.). Це тридільна споруда, завершена дерев’яними пірамідальними верхами з двома заломами над навою та вівтарем і одним над бабинцем (конструкція верхів стовпова). Неодноразово реставрувалася, зокрема у 1844 р. Остання віднова у 1926 р. Церковна територія оточена муром з того ж каменю, складеного насухо, вкритим ґонтовим дашком. У 1962 – 1968 pp. церква була зачиненою.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 146 Галицьке намісництво, опис 20, справа № 1586, 1610.

Памятники градостроительства и архитектуры Украинской ССР. – Киев, 1985. – Т. 3, с. 213.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 626.