Церква

Дерев’яна церква 1910 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 154].

Згідно з традицією, у 1910 р. дерев’яний зрубний двірський шпихлір перероблений і перебудований на православну церкву. 1 Після першої світової війни церква зачинена, а у 1922 р. в ній влаштовано костел св. Лаврентія. 2 У 1939-1944 рр. в церкві діяла відновлена православна парафія. 3 З 1944 р. – знову римо-католицький костел. 4

Дерев’яна зрубна будівля. Складається з прямокутної нави з рівноширокими бабинцем і вівтарем, при якому з півночі розташована невелика захристія. При бабинці з заходу – невеликий присінок. Вкрита церква двосхилим дахом. Стіни церкви, стягнені лисицями, шальовані вертикально дошками і лиштвами. В інтер’єрі у всіх приміщеннях пласкі стелі з падугами. В наві стеля оперта на три пари стовпів з підкосами. Внутрішній вистрій втрачений.

2. KZSzP. Z. 10. Powiat Lubelski. – Warszawa, 1967. – S. 21.

3. Холмський православний народній календар на 1942 р. – Холм, 1941. – С. 61.