2008 р. На Театральній площі Рівного археологи виявили золоті монети

Дата: 13.07.2008

11 липня археологи Рівного натрапили на скарб під час розкопок біля Драматичного театру. Попередньо монети датують I половиною XVII сторіччя. Після очистки монет фахівці зможуть точніше оцінити їх вартість та встановити значення знахідки.

“Скарб виявили на глибині трьох метрів від рівня сучасної Театральної площі, – повідомив заступник директора Рівненської філії державного підприємства “Охоронна археологічна служба України” Інституту археології НАН України Василь Чекурков.

“Припускаємо, що монети закопали на городі неподалік житла. Учора, коли досліджували залишки дерев’яного будинку, закралася думка, що незабаром натрапимо на сенсацію. Інтуїція нас не підвела. Монети вкриває патина, попередньо визначили, що вони відносяться до I половини XVII сторіччя. На той час це була значна сума.”

Джерело: “Освітній портал”