Церква св.Георгія

Церква св.Георгія

Ратовці. Церква св. Юрія, 1912 р. Світлина 1998 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 50.

Ратовці Ужгородський район

Церква св. Юрія. 1912. (УГКЦ)

Типова мурована базилічна церква збудована в тій частині села, що давно називалася Великими Ратовцями. Перший орнаментальний розпис виконав С. Сарновський. У селі твердять, що наву розписав Й. Бокшай у 1950-х роках.

У 1976 р. розпис перемальовано по старих контурах. Мистецтвознавець Олена Чернега-Балла повідомляла про вівтарну картину роботи Й. Бокшая: верхню частину займала сцена благословіння Ісусом Марії, а на нижній було зображено село з церквою. Напис повідомляв, що картину, намальовану 1943 p., подарували церкві мешканці села.

Теперішню вівтарну картину, що зображає св. Юрія, а також “Св. Марію з Ісусом”, намалював відомий художник Золтан Шолтес у 1937 р.

Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 50.