Церква Різдва богородиці

Перші відомості про церкву в селі датуються 1472 р. 1 У акті візитації 1775 р. описано дерев’яну тридільну будівлю з двома маківками над навою і вівтарем та дзвіницею над бабинцем. 2 У1824-1826 рр. на її місці на кошт дідичів Горохів споруджено нову муровану церкву. 3 З 1875 р. – православна. У 1921 р. відібрана православній громаді і після знищення з наказу солтиса Луща внутрішнього вистрою перетворена на костел, а у 1928 р. – на школу. 4 У 1932-1935 рр. скинено верх і надбудовано другий поверх. 5 В селі ще була невелика цвинтарна каплиця, в якій відправлялося у міжвоєнний період і під час німецької окупації. 6 Каплиця зруйнована після другої світової війни, а в церкві знову зроблено костел. 7

Церква була орієнтованою, мурованою з цегли, дводільною спорудою. Складалася з прямокутної нави і вужчого гранчастого вівтаря. Чільний фасад на наріжниках був обрамований іонійськими пілястрами. Навколо церкву оббігав антаблемент з широким фризом. Споруда вкривав спільний двосхилий дах.

2. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, sygn. 774.

4. Запис Л. Левицька зі спогадів О. і В. Левицьких. 1995. Рукопис.