Церква Воздвиження

Здвиженська церква 1835 р. (дерев.) і дзвіниця 19 ст. (дерев.) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 64; Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова думка, 1987 г., с. 335].

Дерев’яна церква Воздвиження 1835 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 113].

На Львівщині спалили старовинну дерев’яну церкву, збудовану 1835 року

7 листопада у селі Попеляни Пустомитівського району згоріла дерев’яна церква «Чесного Хреста» (УГКЦ), що була збудована 1835 року і мала статус пам’ятки архітектури. Причина пожежі- підпал Про це сьогодні, 9 листопада, ЗІК повідомила прес-служба МНС України.

Церква загорілася приблизно о 18.00. На 20.07 підрозділи Державної пожежної охорони МНС у складі семи відділень ліквідували пожежу, при цьому вдалося врятувати дзвіницю. Жертв і постраждалих нема. На місці працювала опергрупа Головного облуправління МНС.