2009 р. Відкрили алею Гоголівських героїв

О. Лазаренко

Дата: 01.04.2009

Сьогодні, у День народження Миколи Гоголя полтавці поклали квіти до пам’ятника відомому земляку та урочисто відкрили Алею Гоголівських героїв. Тепер поруч з пам’ятником Гоголю розмістилися персонажі його творів: Солоха-відьма, Ніс, Тарас Бульба, Панночка, Вакула, поруч з яким стоять чотири мішки та композиції «Викрадення місяця» і «Сорочинський ярмарок». Завершує алею – сам «новий» Гоголь.

Привітав зі святом полтавців та гостей міста й міський голова Полтави Андрій Матковський: «Гоголь близький та актуальний. Герої Гоголя народилися тут, на Полтавщині. Це наші з вами земляки.

Приємно відзначити, що за ініціативою громади Полтави за оновленим пам’ятником Гоголя сьогодні стоять його персонажі. Я впевнений, що алея з цими персонажами ожила, сюди будуть приходити полтавці, гості міста, буде багато молоді, дітей, сміху». Після привітань та покладання квітів відкрили й саму алею.

До речі, вклонитися великому майстру слова сьогодні до Полтави приїхали гості з Дніпропетровщини, Сумщини, Харківщини, Херсонщини, Криму, Запоріжжя, Києва, Львова, представники посольства Росії.

Джерело: “Новини Полтавщини”