Церква Собору богородиці / ікони Казанської божої матері

Люблінський воєвода рекомендував православну церкву в селі перетворити на костел (лист до Міністерства віросповідань і публічної освіти від 4 грудня 1937 р.).

В 1937 р. село належало до Томашівського повіту [Купріянович Г., Рошенко М. Холмщина – минувшина і теперішність. – Пам’ятки України, 1995 р., № 3].

Найдавніші згадки походять з податкових реєстрів 1531 р. [1], де зазначено, що “церква руська стоїть опущеною”. У 17452 (17513) р. була збудована нова дерев’яна трибанна церква. В кінці XVIII ст. при регуляції парафіяльної сітки австрійською владою приєднана як дочірна до парафії Пиняни. З 1875 р. – православна церква Ікони Казанської Божої Матері. Ґрунтовний ремонт проведено у 1910 р. 4 Зачинена після першої світової війни. Зруйнована з наказу місцевої влади 27 червня 1938 р. під час акції нищення церков на Холмщині. 5

1. Źródła dziejowe. Tom XVIII. – Warszawa, 1902. – S. 243.

2. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 444, аркуш 69.