Церква Воздвиження

Церква Здвиження збудована у 1735 р. – дерев’яна триверха. У 1868 р. перебудована на одноверху [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 927]. Церква Здвиження освячена в 1781 р. Первісно була триверха, в 1868 р. перероблена в одноверху, і в такому вигляді існувала в 1916 р. [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 145 – 147]. Церква Здвиження 1770 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 43]. Ця дерев’яна церква розвалилась в 1981 р.

Ерекція, дана Станіславом Косткою-Садовським для церкви в с.Патринці. 23.10.1778 р. Мова польська [Сецинский Е.И. Исторические сведения о приходах и церквах Подольской епархии: Ушицкий уезд. – Труды Подольского церковного историко-археологического общества, 1916 г., т. 12, с. 207 – 208, уривається на півслові].

Дерев’яна церква Воздвиження 1735 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 137]. – До існуючих віднесена помилково.